Halverwege dit decennium verliest de club haar ongeslagen status, maar door de individuele successen van Duinwijckspelers heeft de club nog steeds haar glans.

80-81

Hendrik Jan Rozemeijer in actie

Hendrik Jan Rozemeijer in actie

De eerste tekenen van verval doen het licht schijnen. Clubleden roepen om scheiding van de wedstrijdsport en recreatiesport om zodoende meer geld over te houden, de bondskas minder te spekken met nutteloos recreatie contributie. Een motie ingediend tijdens de ledenvergadering komt er niet door. Eindredacteur Wim Kok stopt na 16 jaar met het clubblad. Ondanks een uitstekende voorbereiding komt Duinwijck niet door de voorronden van de Europa Cup. Er wordt verloren van Wimbledon. Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen behalen Marjan en Rob Ridder alle titels. Duinwijck wordt weer kampioen van Nederland, maar de druk van de tegenstanders, met name Velo uit Wateringen neemt toe. Op 14 maart wordt het 1e Internationale Jeugdtoernooi gehouden met deelnemers uit de gehele wereld. De Japanse Jinnai wordt de 1e winnares en wordt Steve Butler de 1e winnaar. In mei legt het voltallige bestuur haar functie neer na onenigheid binnen het bestuur. Er wordt een commissie van advies gevormd met als gevolg dat o.a. voorzitter Piet Hoogendoorn opgevolgd wordt door Frits de Vries. In april zijn Hendrik Jan Rozemeijer en Paula Kloet uitverkoren voor deelname aan de EJK die in Edinburgh gehouden worden.

81-82

In de zomer van 1981 wordt de betonvloer in de hal vervangen door een wat minder stugge vloer maar wel stroevere vloer, waardoor de eerste echte verbetering sinds 1961 een feit is. Duinwijck doet weer mee aan de Europe Cup, die ditmaal in Kopenhagen gehouden worden. Het wordt een evenement om nooit te vergeten. Drie autos gingen bomvol op pad, een optimale sfeer en een resultaat dat er wezen mocht: 3e plaats. In de voorronden werd MÃnheim verslagen maar in de kwartfinales werd met 6-1 verloren van Gentofte, waar Paula Kloet de eer voor Duinwijck redde. Voor het eerst in 10 jaar heeft Duinwijck weer een jeugdkampioen: het is Pierre Pelupessy.

82-83

In de zomer van 1982 dient zich weer een bestuurscrisis aan. Er wordt een interim bestuur gevormd waar Rob Ridder voorzitter van wordt. Later in het seizoen wordt een definitief bestuur gekozen onder leiding van Rob. In Edegem (Belgie) wordt de volgende Europa Cup gehouden. Duinwijck doet weer van zich spreken. Voor de tweede keer worden de finales gehaald na een overwinning op een team uit Stockholm (Zweden) verliest het team onder leiding van Lon Peters van Gentofte met 6-1. Duinwijck wordt weer kampioen van Nederland, evenals Pierre Pelupessy, die zijn titel bij de jeugd prolongeert ten koste van Hendrik Jan Rozemeijer. Pierre haalt tevens een 3e plaats op de EJK, die in Helsinki gehouden worden.

83-84

Duinwijck klaar voor de trip naar Parijs

Duinwijck klaar voor de trip naar Parijs

Er wordt voor het eerst een badminton begeleiderscursus georganiseerd. De begeleiders worden later ingezet om beginners les te geven. Het initiatief van Ruud Teunissen blijkt zeer succesvol. Een team van spelers en begeleiders reizen af naar Parijs om de Europa Cup te spelen in Stade Pierre de Courbetin, genoemd naar de grondlegger van de moderne Olympische Spelen. De sfeer is weer geweldig, en trip heeft een sterk toeristisch karakter. Het resultaat is minder dan vorig jaar. Aura is met 4-3 te sterk, en verspert de weg naar de finales. Duinwijck wordt voor de 20ste maal kampioen van Nederland. Het succes wordt in de wacht gesleept door Marjan en Rob Ridder, Paula Kloet, Pierre Pelupessy, Hendrik Jan Rozemeijer en Guus van der Vlugt

85-86

Monique Hoogland en Paula Rip winnen NK damesdubbel

Monique Hoogland en Paula Rip winnen NK damesdubbel

Na terugkomst van Marjan Ridder in het 1e team doet Duinwijck weer mee om de prijzen. Het Spandoek Vandaag topbadminton in de Duinwijckhal wordt gepresenteerd en opgehangen aan het begin van het badmintonpad elke keer dat het 1e thuis speelt. Op 12 januari wordt Duinwijck weer kampioen. De discussie over alleen witte kleding toegestaan rakelt op en zorgt voor buitengewoon veel belangstelling op de ALV. Op 1 april wordt aanzet gegeven voor een nieuwe hal. Kompleet met tekeningen in de Duinwijcker is er een vooraankondiging. Vele leden komen op de bijeenkomst af, die er dus niet is omdat het 1 april is. Duinwijck komt financieel in zwaar weer terecht.

84-85

Pierre Pelupessy

Pierre Pelupessy bereikt als 1e Nederlander de finales van de Dutch Open

Na 17 jaar moeten we afscheid nemen van de landstitel. Er was een abonnement op de landstitel, maar door de grote concurrentie en blessureleed aan onze kant lukte het dit jaar niet. Kawasaki Velo uit Wateringen had al in het vorige seizoen duidelijk gemaakt dat ze landskampioen wilde worden en dit seizoen wordt dat een feit. De klad is er dus duidelijk ingekomen, maar de individuele successen van Pierre Pelupessy en Mical de Boer verzacht de pijn in het Duinwijckkamp een beetje. Pierre Pelupessy maakt historie door als eerste en tot het jaar 2000 als enige Nederlander de finales te bereiken van de Dutch Open die in Nieuwegein gehouden worden. In de halve finales is hij de deen Niels Skeby de baas, maar in de finale verliest hij na een prachtige partij van de Deense nummer 3 Michael Kjeldsen. De 17 jarige Mical de Boer wordt drievoudig jeugdkampioen van Nederland. Dit seizoen doet Duinwijck voor het eerst mee aan de Grote Clubaktie. De Grote Clubaktie is een initiatief van de overheid waarbij loten verkocht worden, en de opbrengsten voor belangrijke mate ten gunste komen van de vereniging die aan de aktie meedoet.

86-87

Het 1e team wordt voor de 22e maal landskampioen

Het 1e team wordt voor de 22e maal landskampioen

Het financiele zware weer is van zeer korte duur. Aan het begin van het seizoen wordt bekend dat Duinwijck maar liefst 2 grote sponsors binnen heeft gehaald: Nashua en Adidas. Duinwijck gaat onder de naam Nashua-Duinwijck opereren nadat er een speciale goedkeuring gegeven werd voor naamswijziging op de ALV. Voor de 2e  maal wordt de Europa Cup in onze hal gehouden en daarin bereikt Duinwijck de 3e plaats. Voor de 1e maal wordt er een Open Dag gehouden voor nieuwe leden en levert 50 nieuwe leden op! Pierre Pelupessy wordt voor de 1e  maal kampioen van Nederland en Rob Ridder haalt zijn 28ste (!) titel op de Nederlandse kampioenschappen, ditmaal samen met Erica van Dijk in het gemengddubbelspel. Nashua-Duinwijck wordt voor de 22e maal kampioen, ditmaal ongeslagen. Op de NJK tot 14 jaar doet Carolien Glebbeek voor het eerst van zich spreken. Ze wint het meisjesenkelspel. In de leeftijdsklasse tot 16 jaar wordt Chris Bruil kampioen van Nederland. Chris Bruil wint ook het 6 nations under 16 toernooi in Birmingham.

Alex Meijer haalt een zilveren plak op de EK

Alex Meijer haalt een zilveren plak op de EK

Nashua Duinwijck wint niet in 1988

Nashua Duinwijck wint niet in 1988

87-88

De kleedkamers in 1988 waren nog in oude staat

De kleedkamers in 1988 waren nog in oude staat

Het team van dit seizoen ziet er nog gelikter uit dan vorig seizoen. Fiat Beekman sponsort de club, hetgeen betekent dat iedere speler van het 1e team een auto tot zijn beschikking krijgt. Helaas is het contract van korte duur, omdat Fiat later in het seizoen besluit een andere reclame politiek te gaan voeren. Het seizoen loopt rampzalig. De meiden kunnen het niveau niet bijbenen, er is veel blessureleed, kortom het landskampioenschap wordt niet gehaald en de Europa Cup trip richting Moskou gaat aan onze neus voorbij. Alex Meijer zorgt voor een topprestatie door als eerste Duinwijcker een finale te halen tijdens de Europese kampioenschappen in Kristiansand (Noorwegen) samen met Erica van Dijck. Gerrit Bruil start een nieuw initiatief. Hij richt een badmintonschool op met als doel talenten bij Duinwijck zoveel mogelijk te laten spelen in combinatie met een goede schoolopleiding. De jeugdtalenten moeten vroeg uit de veren. De eerste trainingen staan dagelijks gepland om 7:00 uur s morgens. Er is gelijk succes want er worden veel jeugdtitels binnengehaald in het 1e jaar van de badmintonschool.

88-89

Duinwijck viert haar 40-jarig bestaan. Er wordt een invitatietoernooi gehouden met onder andere Icuk Sugiarto uit Indonesie« en Ib Frederiksen uit Denemarken en natuurlijk onze eigen Pierre Pelupessy en Alex Meijer. Ib Frederiksen wint het toernooi. Pierre Pelupessy wordt weer kampioen van Nederland. Duinwijck haalt de finales van de playoffs. Op 5 maart is de toestroom naar de Duinwijckhal overweldigend, nadat in de uitwedstrijd in Wateringen al staanplaatsen in de bus verkocht moesten worden. Ondanks de ruime aanhang blijkt Velo sterker en worden de terechte kampioen.

89-90

Pierre Pelupessy wordt wederom kampioen van Nederland en Alex Meijer doet hetzelfde in het gemengddubbelspel samen met Erica van Dijk. Tegenstanders in die finale zijn Paula Rip en Mical de Boer, die een uitstekend toernooi spelen. Weer haalt Duinwijck de finales van de playoffs en weer is Velo onze tegenstander. Nadat de thuiswedstrijd onder de bezielende begeleiding van Wim Fisscher gewonnen werd met 6-5 sloeg het noodlot toe in de uitwedstrijd. Duinwijck startte met een 2-0 voorsprong, maar Alex Meijer liep een blessure op in zijn kuit, waardoor hij moest opgeven. Het mannendubbelspel ging ook verloren en daarmee op het nippertje het kampioenschap. De jeugdige Camilla Martin (Denemarken) wint het internationale jeugdtoernooi
De succesvolle trainer Wim Fisscher in actie

De succesvolle trainer Wim Fisscher in actie