Team 1 kon het deze week helaas niet bolwerken tegen de grootste kampioenskandidaat Almere. Lichtpuntjes in de 6-2 nederlaag waren de bijna-zege van Jordy Hilbink op veelvoudig Nederlands kampioen Eric Pang en de winst van Dorien Lups op Tamara van der Hoeven, die haar vorig jaar in de halve finales van de play-offs nog eenmaal de baas was. Team 1 mag nog twee speelronden tegen relatief zwakke teams punten gaan sprokkelen om de tweede plaats in de poule vast te houden voordat de play-offs gaan beginnen. Die play-offs zouden wel eens erg interessant kunnen worden dit jaar, want er is geen pijl te trekken op de resultaten tussen de sterkste vijf teams.

Team 2 boekte een 5-3 zege op HBV, met als opmerkelijkste feit dat er zeven driesetters aan te pas kwamen. In het kwakkelende team 3 (dat 4-4 speelde, uit tegen Iduna) was wel een hoogtepunt te noemen. De pas 15-jarige Ties van der Lecq won -nadat hij samen met invaller Jules Bakker in de dubbel nog met 23-21 in de derde set het onderspit had gedolven- in een uitstekende partij zijn herenenkel. Een mooi debuut op Eerste Divisie-niveau, en als Ties zich blijft ontwikkelen voorzien de kenners een mooie badmintontoekomst voor hem. En het heden is al zo mooi!

In de Tweede Divisie bleef koploper Duinwijck 4 op een gelijkspel steken uit bij Olympia. Het zag daardoor de concurentie dichterbij komen. Komende week speelt het team uit tegen de nummer drie en daarna thuis tegen de nummer twee. Spannende weken dus. Team 5 leed -ook als koploper- een gevoelige nederlaag tegen de nummer twee BC Shot. Hierdoor is de koppositie feitelijk verspeeld. Er is nog niets verloren, maar het was wel even slikken. Team 6 tenslotte won tegen de nummer laatst Vennewater met 6-2. Opmerkelijk was de eerste single-zege van Patrick Beettjer en ook nog het vermelden waard is dat een van de twee punten bij Vennewater werd gescoord door oud-Duinwijcker Raymond Ullers. Zijn club jojo’t al jaren lang de Tweede Divisie in en uit, en ook nu lijkt het weer mis te gaan.

In de Vierde Divisie blijft het ondanks de vervelende blessure van Eddy Warmerdam crescendo gaan met team 7. Zij wonnen met 7-1 van Martinus en blijven kampioenskandidaat nummer 1. De enige verliespartij kwam op naam van Marco Kerkhof, die zijn enkelspel dan ook met frisse tegenzin tegemoet zag. In zijn andere twee partijen pakte hij de winst met 21-19 in de derde, dat is dan weer een eervolle vermelding waard. Team 8 kreeg een flinke nederlaag te verwerken tegen nummer 1 Veglo. In een poule waar het verschil tussen de koploper en de nummer zeven maar 8 punten is, is echter nog van alles mogelijk. Team 9 ondertussen kan weer wat rustiger ademhalen na een 6-2 winst op Rijnsburg. Michael van Dijk en Merel Ooteman onderscheidden zich hier met ieder drie winstpartijen. De degradatieplek is voorlopig verlaten. Team 10 liep tegen een zeldzame 7-1 nederlaag aan, uit bij Flair. Het enige punt kwam op naam van onze wereldkampioenen gemengd dubbel Rob en Marjan Ridder. Oud-Duinwijcker Tim Merckens pakte voor Flair 3 punten. Team 11 (met twee bestuursleden in de gelederen) verloor met 2-6 van Vennewater 2. Liesbeth Stokman liet wel zien dat de vrijdagavond-singletraining vruchten afwerpt. Het team staat zesde in de poule, maar lijkt vooralsnog niet in gevaar.

Team 12 speelde in de Eerste Klasse hun topper tegen Heemskerk 1. Het begon niet goed met een 0-4 achterstand, maar uiteindelijk knokte het team zich nog naar 3-5. Met wat meer geluk had die uitslag ook omgekeerd kunnen uitvallen. Het gat met de tegenstander is nu wel erg groot, maar team 12 staat stevig op de tweede plaats en je weet maar nooit… Team 13 liet zich van zijn beste kant zien en won voor het eerst dit seizoen, en dan ook maar meteen met 7-1. Laten we hopen dat dit het begin is van een mooie reeks. Duinwijck 14 speelt pas aanstaande dinsdag tegen IJmond 2, dus daar is nog niets over bekend. Team 15 verloor met 1-7 van Uvo-Spirit, maar dat ene Duinwijck-punt was er wel eentje die met luid gejuich werd ontvangen. Jessy Havelaar maakte haar inval-come back en won haar single. We zullen niets zeggen over Jessy’s leeftijd, maar ongetwijfeld had haar verliezend tegenstandster het achteraf over Jessy’s onnavolgbare dropshots. En daar horen we haar tegenstandsters al tientallen jaren over! Een heel mooi resultaat en erg leuk om Jessy weer in actie te zien. In team 16 tenslotte was er ook een eenzame damesenkel-zege in een 1-7 nederlaag. In dit team was het Eva Dorst die de eer redde. Voor deze beginnende competitiespeelster toch al weer de derde winst in acht partijen.