Tussen 1971 en 1980 boekt Duinwijck op alle fronten heel veel successen. De badmintonvelden worden gedomineerd door de Ridders.

70-71

Marjan en Rob bereikten de 1/2 finale in de mixed

Marjan en Rob bereikten de 1/2 finale in de mixed

Dit seizoen wordt de doorbraak van Rob Ridder een feit. De jongste telg van de familie Ridder wint op 17jarige leeftijd het enkelspel op de Nederlandse kampioenschappen. Hij staat bovenaan de keuzelijst van de bond om uitgezonden te worden naar de EJK in Gottwaldov in Tsjecho-Slowakije, maar zijn vader ziet Rob liever niet vertrekken naar een land achter het ijzeren gordijn. Na touwtrekken door de bond mag hij toch, en wint in april als eerste Nederlandse jongen het Europees jeugdkampioenschap onder 18 jaar. En passant grijpt Marjan Luesken het zilver in het vrouwenkelspel.

71-72

Rob, Marjan, Marja en Boudewijn bezorgen Duinwijck de 8ste titel

Rob, Marjan, Marja en Boudewijn bezorgen Duinwijck de 8ste titel

Duinwijck wordt voor de 8ste maal kampioen van Nederland en er zijn verrassende winnaars te noteren op de Nederlandse Kampioenschappen. Piet Ridder en Lili ter Metz winnen samen het gemengddubbelspel. Zij komen dat jaar uit voor het 2e team van Duinwijck, waarmee de suprematie van Duinwijck op landelijk topniveau weer eens onderstreept wordt. Tijdens de 26ste Internationale Kampioenschappen die wederom in deDuinwijckhal gehouden worden. Voor het eerst staat onze hal ter discussie. Op zondagmiddag 13 februari prijkt er het bordje helaas uitverkocht op de deur. Men klaagt over te weinig uitloop en het publiek dat te dicht op de banen zit. Marjan Luesken behaalt een uitstekend resultaat door samen met Joke van Beusekom het damesubbelspel te winnen op het World Invitation Tournament in Glasgow.

72-73

De suprematie van Duinwijck moet gestopt worden. Het aantal mannen per team wordtd uitgebreid van 2 naar 4 en het aantal partijen gaat van 8 naar 11. Duinwijck heeft op dat moment 3 teams in de hoofdklasse waardoor er 6 extra mannen uit de hoed getoverd moeten worden die het niveau van hoofdklasse aankunnen. Slachtoffers zijn de lagere teams. Maar liefst vier teams, waaronder het 3e eindigt onderaan en degraderen.

73-74

Leen Verhoef wordt 'geridderd' door Rob Spee

Leen Verhoef wordt ‘geridderd’ door Rob Spee

Duinwijck gaat feest vieren, want de club bestaat 25 jaar. Leen Verhoef neemt afscheid van de club na 25 jaar de club geleid te hebben geeft hij de voorzittershamer aan Rob Spee. Leen wordt erevoorzitter van de club. De Duinwijckers gaan steeds verder over de globe. Marjan Luesken maakt deel uit van een Europees team dat in Japan een tournee maakt. Het is ook het jaar waar Marjan op het matje moet komen bij bondsvoorzitter Majoor Reynen. Marjan had zich in de landelijke pers negatief had uitgelaten over het feit dat er al tijden geen centrale trainingen meer zijn. Een schorsing hangt haar boven het hoofd, maar het loopt met een sisser af.. Het eerste wordt voor de 10e maal kampioen van Nederland. Voor de 14e maal worden de teamwedstrijden om de zilveren tulp georganiseerd. Duinwijck wordt winnaar van haar eigen toernooi.

74-75

Paula Kloet
Paula Kloet
6e jeugdteam met geheel links Paula Kloet
Team 5
Team 5
Arjen de Graaf, Anita Lenterman, Bram Schuit en Annette Rozemeijer
Dit seizoen wordt een nieuwe commissie gevormd voor de Duinwijcker van het seizoen, een initiatief van Arjan Gelder. Dit seizoen is ook het jaar van het nieuwe Duinwijck logo, dat ontworpen is door Ed Ridder. (de bekende D-W vorm die in het seizoen 2002 2003 nog steeds modern aandoet). Lili Weyers Marjan Luesken en Guus vander Vlugt worden uitverkoren om een rondtrip door Zuid Afrika te maken om diverse interlands te spelen. De 100ste Duinwijcker wordt gedrukt en diverse Duinwijckers maken onderdeel uit van de eerste officiele interland die tussen Nederland en Indonesie gespeeld wordt. Er wordt een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld tegen Taiwan die door Duinwijck met 4-3 gewonnen wordt.

Team 1 1975
Team 1 1975
Team 1 voor de 12e maal kampioen
Marjan en Joke
Marjan en Joke
pakken zilver op de IK 1975

75-76

Het initiatief Duinwijcker van het jaar dreigt geen lang leven beschoren. Op een in de Duinwijcker geplaatste enquete reageren 3 personen. Duinwijck 1 wordt voor de 12e maal kampioen, team 5 maakt kans op promotie naar de bondscompetitie en het 6e jeugdteam wordt ongeslagen kampioen. Op 17 januari staat er een basketball ontmoeting op het programma tussen Duinwijck, Velsen en Haarlem. De jeugd heeft een uitwisseling in Engeland, georganiseerd door de English School and Badmintonorganisation. Marjan Luesken behaalt een zilveren medaille op de Dutch Open in het vrouwendubbelspel samen met Joke van Beusekom. Rob Spee wordt voorzitter van de NBB, waardoor de het voorzitterschap van Duinwijck tijdelijk overgedragen wordt aan penningmeester Wim de Graaf. Tijdens de Europese Kampioenschappen in Dublin behalen Marjan en Rob Ridder een 3e plaats in het gemengddubbelspel.

76-77

Dit is het jaar van Marjan Ridder. Tijdens de 1e officiele wereldkampioenschappen, die in mei van 1977 in Malmoe in Zweden gehouden worden, bereikt ze samen met Joke van Beusekom de finales in het vrouwendubbelspel. In de kwartfinales schakelt het duo de Indonesische combinatie Widiastuty en Masli uit, waarna ook de Engelse Nora Perry en Margaret Lockwood er aan moeten geloven. In de finale speelden Marjan en Joke tegen een muur in de vorm van de Japanse Ueno en Toganoo. De muur kon niet geslecht worden, maar deprestatie was er niet minder om. Uit handen van de Zweedse koning werd de zilveren medaille uitgereikt. Het succes van de beide vrouwen wordt deels toegeschreven aan de begeleiding van bondscoach Steen Sørensen. De bond wil graag met de Deen verder voor 3 jaar, maar moet stevig onderhandelen. Duinwijck speelt een vriendschappelijke wedstrijd tegen het Duitse Malheim. De wedstrijd wordt gezien als voorloper van de Europa Cup welke door Malheim krap met 6-5 gewonnen wordt.

De WK finale is een feit voor Marjan Ridder en Joke van Beusekom.

De WK finale is een feit voor Marjan Ridder en Joke van Beusekom.

Later ontvangt Marjan een zilveren medaille uit handen van koning Gustav

Later ontvangt Marjan een zilveren medaille uit handen van koning Gustav

77-78

Dit wordt een zeer succesvol jaar voor het gemengddubbelspel duo Marjan en Rob Ridder. Het echtpaar wint de German Open, bereikt de halve finales in de officieuze wereldkampioenschappen, de All England, en worden in april wederom 3e tijdens de Europese kampioenschappen in Preston. Samen met Joke van Beusekom haalt Marjan ook een 3e plaats in het vrouwendubbelspel. Marjan doet nog meer van zich spreken want in september van 1977 wordt ze lid van het redactieteam!

78-79

Duinwijck doet mee aan de allereerste Europa Cup wedstrijden die dit jaar in Malheim (Duitsland) gehouden worden. De Haarlemmers

Rob Ridder tegen Svend Pri

Rob Ridder tegen Svend Pri

verliezen in de voorronden van Malheim met 6-1. In de Duinwijcker van oktober meldt bestuurslid Wim de Graaf: Het Bestuur zal er voor moeten zorgen dat de spelers van Duinwijck keiharde wedstrijden kunnen spelen tegen sterke buitenlandse tegenstanders. Alleen op deze wijze kunnen we successen behalen op internationaal niveau (red: dit geldt nog steeds anno 2002!). Leo van Schagen neemt afscheid als secretaris van de club en wordt op de feestavond van het 30 jarig bestaan benoemd tot lid van verdienste. Op 10 en 11 januari wordt in de Duinwijckhal de Thomascup wedstrijd Nederland Denemarken verspeeld. Rob Ridder behaalt hier misschien wel zijn meest aansprekende resultaat in zijn carriere door ex-wereldkampioen Svend Pri te verslaan en heel dicht in de buurt te blijven van regerend wereldkampioen Flemming Delfs. Denemarken verslaat Nederland met 8-1. De Ken Brock beker wordt voor het eerst uitgereikt aan een jeugdteam. Paula Kloet brengt Duinwijck voor het eerst in 4 jaar tijd weer een jeugdtitel op de nationale kampioenschappen. In de finale verslaat zij Eline Coene. Marjan Ridder pakt de titel in het damesdubbespel samen met Gillian Gilks tijdens de Dutch Open in Beverwijk en bereikt de halve finales in de All England samen met Gilks.

79-80

Duinwijck doet voor de 2e achtereenvolgende maal mee aan de Europa Cup. Wat heet: Duinwijck organiseert de Europa Cup in eigen hal. Het wordt een onvergetelijk evenement waarbij Duinwijck de finaleplaats haalt door het sterker geacht Malmö met Sture Johnsson in haar gelederen met 4-3 te verslaan. In de finale zijn we kansloos tegen het Deense Gentofte, waarbij het enige punt gescoord wordt door Guus van der Vlugt via een overwinning op Hans Röpke. Het eerste team wordt voor de 13e maal in successie landskampioen en Paula Kloet wordt voor de tweede achtereenvolgende maal jeugdkampioene van Nederland. Duinwijck telt dit jaar 781 leden.
Paula verslaat Eline in 1979

Paula verslaat Eline in 1979